Cél a dobogó

Publikálva: 4 hónapja

Velenczeiék 2022-es idénye eddig nagyon jól sikerült, Veszprémben is a dobogót célozták meg. Miután kevés a rutinjuk a murván, nagyon fontos a teszt, és amit abból leszűrnek.

Milyen volt eddig az évetek?

Ez az év eddig jól alakult, négy versenyen indultunk és mind a négyen ott voltunk a dobogón, egyet sikerült is megnyerni, de még azért a fele hátra van.

 

Ezek szerint elégedett vagy a dolgokkal…

Igen, mindenféleképpen. A tavalyi évünk elég rosszul sikerült, most eddig minden klappol. Jön a Veszprém Rallye, amit sajnos tavaly kihagytunk, jó lett volna azon menni, sokat számított volna. Idén megpróbálunk egy nagyobb teszttel felkészülni erre a futamra, menni kell, hiszen másfélszeres szorzós lesz. Veszprémben egy harmadik hely annyit ér, mint akár egy kevesebb szorzós versenyen egy első hely, úgyhogy szinte ez lesz a legfontosabb versenyünk.

 

A veszprémi pályákkal mennyire vagy barátságban?

Aszfalton sokkal több a rutinunk, valamiért Veszprém nem a kedvencem, de ez a feladat, ezt kell a legjobban megoldanunk.

 

Az autó felkészítése hol tart, milyen állapotban van?

Az autón folyamatosan cserélődik, ami kell, tesztelünk, aztán ha lesz bármi probléma, van még pár nap a versenyig.

 

Mit gondolsz, mitől alakult ilyen jól ez az évetek a tavalyitól eltérően?

Ebben az évben elmentünk egy más irányba a beállításokkal, ezért az autó is jobb, mint tavaly, én is, Zsolti is összeszedettebb, nagyon jó hatással van rám a navigátorom.

 

Milyen eredménnyel lennétek elégedettek Veszprémben?

Vannak olyan pilótáink, aki többet versenyeztek itt, szerintem Ostberg még jobban ki fog jönni, és ha minden klappol neki, senki nem tudja megverni. Ha a dobogóra fel tudunk férni, az már jó, az lesz a cél.