Pontgyűjtés a cél

Publikálva: 4 hónapja

A Bodolai-Deák kettős sosem kötött mély barátságot a Veszprém Rallye-val, inkább egy „jó ismerősi” viszonyt ápolnak. Noha kedveli a murvát, nem sokszor volt alkalma autózni ezeken a szakaszokon.

Mesélj egy kicsit, milyen volt eddig az évetek.

Egészen a Mecsek Rallye-ig minden rendben volt, abszolút negyedik helyen voltunk az összesített pontversenyben. Ez az elvárásainknak megfelelő, de sajnos Pécsen hibáztam az első gyorsaságin és ott elszálltak az esélyeink. Visszaálltunk még másnap, mert nem igazán sérült az autó, egy jót teszteltünk, de sajnos nullára pontoztunk, úgyhogy azóta nem is néztem még meg, hogy most hol vagyunk az abszolút pontversenyben, de biztos hogy hátrébb estünk. A héten lesz már egy tesztünk a Veszprém Rallye-ra, Királyszentistvánon.

Mecsek Rallye-n mi történt az első gyorson?

Sajnos elvittem egy patkavédelmi táblát, a futóműben egy felfüggesztési kar eltört, és nem tudtunk tovább menni. Igazán az autó nem sérült, csak a futómű.

Jön a Veszprém Rallye, ami egy másfélszeres szorzójú verseny, ez lesz a leghosszabb idei verseny, egyetlen murvás megmérettetés…

Vegyesek az érzéseink, mert nagyon szeretjük, viszont nem nagyon tudunk elérni jó eredményt, a hatodik- hetedik hely maximum, ami sikerülni szokott, viszont célba érünk.

Ebből lehet akár egy erősebb pontszerzés is főleg, hogy másfélszeres a szorzó, ezért is próbálunk minél jobban a felkészülésre fókuszálni. 

Mi lehet az oka ennek az eredménynek?

Nagyon keveset mentem murván, az elmúlt három-öt évben csak kétszer és ezek a tapasztalatok hiányoznak.

Az autóról mit lehet tudni?

Ez számunkra egy új autó, aminek ez lesz az első murvás versenye. Ezért is iktattunk be egy hosszabb tesztet, hogy biztosan nyúljunk hozzá a beállításokhoz, mivel változott az autónak az egyéb szettje. Hál’Istennek megvan a segítségem, Hadik Andrissal együtt próbáljuk megtalálni a megfelelő beállításokat.

Mondtad, hogy eddig a hatodik-nyolcadik helyen végeztetek, mi a reális eredmény, amivel elégedett lennél.

A reális az ötödik-hatodik hely, murván azt gondolom, ha nincs rumlink, akkor oda tudunk érni, ha az elejéből valaki kipotyog, akár előrébb is lehet menni, de az ötödik-hatodik helyet stabilan meg tudjuk szerintem fogni. 

Azzal elégedett is lennél?

Igen, főleg így, hogy már van egy mínuszolásunk, az egyetlen murva versenyt felesleges túlharapni, hanem egy erős pontszerzéssel készülünk.