Turán újabb szakaszgyőzelme, Ostberg az élen

Publikálva: 4 hónapja

A vasárnapi első kör után így értékelték a versenyzők a teljesítményüket.

Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo R5): „Úgy érzem, a tegnapi formánkat tudjuk folytatni, hála Istennek a csapat összerakta a kocsit. Már a verseny előtt úgy éreztem, hogy esélyesei lehetünk ennek a versenynek és azt gondolom, hogy ezt most meg is tudjuk mutatni. Nagyon jó érzéssel megyünk, precízen és pontosan. Hegyesden kaptunk egy komolyabbat Mads-től, de azt gondolom, hogy ez nem ciki. A másik kettőt azonban meg tudtuk nyerni, úgyhogy abszolút örülök és optimista vagyok.”

Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally 2 Evo): „A mai nap lehetett volna jobb és tömörebb, de egyébként az első gyorson kaptunk többet. Utólag kiderült, hogy nem volt jó a gumiválasztás, nem találtuk meg a sebességet és én sem voltam önmagam. Az utolsó kettő egész jó volt, ott növeltük a tempót, a délutáni körre is ez a terv.”

Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5 Evo): „Az első napon volt négy gyorsunk, ahol az első kettőn kerestük a ritmust, a második kettőn szerencsére már volt okunk egy kicsit mosolyogni. A mai nap kicsit feszes, az első gyorsra nehéz volt eltalálni a gumiválasztást. Beállunk egy ritmusra, aztán azon próbálunk egy kicsit emelgetni. Tök jól érezzük magunkat, vannak jó pillanataink, és azokat kiélvezzük. De nagyon érződik, hogy kihagytunk jó pár versenyt.”

Mads Ostberg, Patrick Barth (Citroen C3 Rally 2): „Kicsit mások ezek a szakaszok, mint a tegnapiak voltak, de nagyon tetszenek. Nem olyan jó viszont elöl menni, takarítani, de próbáljuk élvezni és minden tőlünk telhetőt megtenni.”

Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2 Evo): „Nem volt valami sikeres a mai nap. Az első gyors még viszonylag jó volt, utána nem nagyon találtuk magunkat, nem volt tapadás, az egyik féktáv sikerült, a másik nem, a következő körre mindenképpen gyorsulnunk kell. Minél több gyorsot megyünk, annál jobban megbarátkozunk a murvával, jön a rutin, de azt kell tudni, hogy ezek a pályák nagyon nehezek a tegnapihoz képest, de felszívjuk magunkat.”

Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5): „Élvezhetetlen volt eddig belülről, rossz gumit választottam, ami betudható annak is, hogy kevés tapasztalatom van murván. Úgy gondoltam, jó lesz, de három szakasz után jóformán csak a szőr kopott le róla, annyira kemény. Egyszerűen nem volt tapadás vele, csak csúsztunk le az ideális nyomról, ehhez képest az időnk nem is olyan rossz, de nagy hibát követtem el. Most majd ki kell találnunk valamit, mert tisztábbak lesznek a pályák, most inkább valaki más mondja meg, hogy mit rakjunk föl, olyan, aki rutinosabb ebben.”

Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5): „Tegnap sok műszaki gondunk volt, meg egy defektünk is, ezért nem is forszíroztuk nagyon. Most kezdünk kicsit felébredni. A negyedik helyről kezdtük a második napot, próbáltunk csak úgy jókat autózni, nagy reményeket nem fűztünk hozzá, de azért már jövünk föl, talán a kilencedik helyen vagyunk. Már a célba éréssel elégedett lennék, teljesen mindegy hol, hiszen ebben az évben a bajnokságban nem is mentünk. Szeretjük ezt a murvát, igaz most a szárazságtól a pályák nagyon megromlottak, főleg a tegnapi kettő. A mai három teljesen jó, igazi Veszprém ralis.”

Ollé Sasa, Ollé Rebeka (Skoda Fabia R5): „A mai egyes, kettes gyors sokkal jobban sikerült, mint ahogy gondoltam volna, a kislőtér azonban nem annyira, sajnos lekoptattuk addigra a gumijainkat és nem volt tapadás. A következő körre az lesz a taktikánk, hogy felrakunk puhább abroncsokat és inkább viszünk többet, mert a tapadásunk nem az igazi. A hegyesdi szakasz nagyon tetszett, igazi ralipálya, igaz volt kis egy rumlink, ahol leszakadt a lökhárítónk.”

 

Székesfehérvár-Veszprém Rallye, GY7 eredmények:

 1. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Volkswagen Polo R5) 13:04.6
 2. Mads Ostberg, Patrick Barth (Citroen C3 Rally 2) +11.3
 3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally 2 Evo) +12.7
 4. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) +16.2
 5. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5 Evo) +18.7
 6. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally 2 Evo) +21.1

 

Székesfehérvár-Veszprém Rallye, összetett eredmények (GY7 után):

 1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Citroen C3 WRC) 56:23.1
 2. Mads Ostberg, Patrick Barth (Citroen C3 Rally 2) +30.2
 3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally 2 Evo) +1:17.6
 4. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally 2 Evo) +1:28.5
 5. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5 Evo) +1:51.2
 6. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) +1:51.3