Újra a murváé lesz a főszerep

Publikálva: 4 hónapja

Hatalmas hőségben rajtol el az Országos Rallye Bajnokság ötödik, egyben egyetlen murvás futama, a 28. Székesfehérvár-Veszprém Rallye. A közel 60 fős mezőnyre szombaton négy, míg vasárnap hat murvás szakasz vár, amely közül az egyik abszolút újdonság. Az idény leghosszabb verseny különlegessége, hogy másfélszeres szorzóval számolják a bajnoki pontokat.

Az öt különböző gyorsasági szakaszon zajló megmérettetésen a szombati programban a Nagylőtér és Várpalota szerepel kétszer, majd a nap zárásaként 17 órától Székesfehérvár belvárosában a szuperspeciálon teljesítenek a versenyzők, míg vasárnap három klasszikusnak számító gyorsaságin, Kislődön, Hegyesden és a Kislőtéren nyomják a gázt.

Az autósport rajongók számára plusz jó hír, hogy a komplett magyar élmezőny mellett rajthoz áll a WRC2-es világbajnok Mads Ostberg is, először a Veszprém rali történetében. A murvás versenyeken megszokott rend, hogy az első 10 induló rajthelyet választ, 2022-ben változott, most az első tíz induló fordított rajtsorrendben vág neki az 508 kilométeres össztávnak.