Újra murván mehetünk

Publikálva: 4 hónapja

A Turán-Farnadi kettős alig várja, hogy újra murván teljesíthet, leginkább azért is, hogy ez a hosszútávú verseny, most másfél szeres szorzójú futam lesz.

Mesélj, hogy alakul Nálatok ez a 2022-as idény?

Semmiképpen nem úgy, ahogy terveztük, azt gondolom jó teljesítményt tudunk nyújtani, de nem annyira akar kijönni a lépés. Az első versenyen, egyből az első gyorsaságihoz vezető etapon kaptunk egy defektet, ott igazából megpecsételődött a sorsunk. A Dunakanyar, és a Mecsek Rallye-n nagyon jó szakasz eredményekkel, jól be tudtuk fejezni a versenyt. Boldogkőn azonban volt egy műszaki problémánk, ami miatt ki kellett állnunk, a Mecsek Rallye-n jött el az a pont, hogy az első 2-3-ban tudtunk menni, nagyon jó tempóval. Én most bizakodó vagyok, bár ez a murva megint mindent fel fog borítani, változni fog minden.

 

Milyen az Ágival menni, helyesbítek milyen a Laci nélkül?

Nyilván furcsa, de tiszteletben kellett tartanom Laci döntését, azzal kapcsolatban, hogy egy évet legalább pihenne. Az Ágival való versenyzést nagyon élvezem, Ő egy nagyon pozitív személyiség, azt, hogy milyen szintű munkát végez eddig is tudtuk, nagyon élveztem azt az évet, amikor 2017-ben együtt versenyeztünk. Azt gondolom, a mi csapatunkra a jókedv és a vidámság mindig is jellemző volt, és ez most is így van Ági jelenlétével. Úgy érzem jó döntést hoztam a navigátor személyében, nagyon eltökéltek vagyunk, és szeretnénk még előrébb és előrébb végezni.

 

Az autóval milyenek most a tapasztalataid?

Az autó szerintem teljesen rendben van, nyilván a műszaki hiba kicsit hátráltatott minket, de alapvetően ez benne van ebben a sportban. Versenyképes az autó, amihez nekem biztosan hozzá kellett szoknom, hogy az elmúlt sok év után, át kellett szoknom egy új támogató gumibeszállítóra, a Pirellire. Ez nyilván vezetési stílusban, beállításokban picit mást igényel, hogy versenyképesek lehessünk, úgy érzem megtaláltuk, így nagyon optimista vagyok a következő versenyekkel kapcsolatban.  

 

Mondj pár mondatot a Veszprém Rallyról!

Veszprém Rallye-ból lehetne több is, úgy gondolom egy murvás verseny kevés a magyar bajnokságban, jobban örülnék, ha több lenne… A Veszprém Rallye ikonikus pályákkal jelentkezik, bár ahogy néztük nem teljesen ugyanazok a gyorsaságik lesznek, nem ugyanazokkal a vonalvezetésekkel lesznek a szakaszok, mint ahogy eddig megszokhattuk, de nyilván a részleteket a pályabejáráson fogjuk megtudni. Örülök neki, hogy kétnapos verseny lesz, egy hosszútávú verseny, a maga 152 kilométerével, optimistán várom, örülünk, hogy jön a murva újra.